Explicație

Ideea

Caravana este o inițiativă în cadrul căreia oameni din întreaga lume discută despre reorganizarea unei societăți globale, umane, fără exploatare, constrângere și război. Jumătate bărbați și jumătate femei, aceștia provin din toate culturile, din toate sferele sociale și productive, inclusiv din outsideri și minorități, și formează o caravană care se deplasează din vestul până în estul Africii pentru a discuta probleme necesare supraviețuirii umanității. Spre deosebire de Organizația Națiunilor Unite, acestea nu reprezintă interesele anumitor țări, ci nevoile comunității tuturor oamenilor.

Aceștia se întâlnesc pentru a se angaja în dialogul dintre culturi:

Pentru a discuta despre valorile lor etice, pentru a face schimb de idei despre schimbările sociale, despre noi forme posibile de conviețuire, despre drepturile omului, legi și justiție, știință și ecologie, raționalitate și iraționalitate; persoanele talentate din punct de vedere creativ exprimă aceste conținuturi în forme artistice.

În timpul caravanei, ei își organizează viața în comun în cadrul unor consilii privind alimentația, sănătatea și conflictele, iar în cadrul ședințelor plenare se pun întrebări generale.

Rezultatele acestei activități sunt înregistrate și publicate.

Aceștia sunt însoțiți de experți în deșert, medicină și tehnologie.

Filosofie

În 2050, această planetă va avea aproximativ 10 miliarde de locuitori.

Întrebările ale căror răspunsuri sunt necesare pentru supraviețuirea umanității vor fi răspunsuri diferite pentru fiecare persoană. Sarcina Caravanei este de a reuni aceste răspunsuri. Prin urmare, Caravana este o inițiativă neguvernamentală, nereligioasă și non-ideologică: ea reunește oameni cu o atitudine nedogmatică. Ei nu se gândesc la modul în care ceva ar putea fi îmbunătățit în cadrul structurilor economice și de putere existente, ci la ceea ce trebuie schimbat la acestea în general, nu doar pentru a supraviețui, ci și pentru a deveni umanitate în primul rând.

De-a lungul a mii de ani, oamenii au creat condițiile pentru a putea trăi împreună în pace. Fiecare ființă umană ar putea avea apă potabilă curată, suficientă hrană, locuințe, educație și oportunități gratuite de dezvoltare. Lumea ar putea oferi de multe ori mai multă dezvoltare, creativitate, tehnologie, bucurie de a trăi, artă și divertisment, plăcere și distracție pentru toți cei 8 miliarde de cetățeni ai săi.

Se întâmplă contrariul, deși nu există niciun motiv pentru aceasta. Dar acest opus este creat de om – prin urmare, poate fi transformat în viața reală de către om.

Obiectiv

Oameni din întreaga lume creează modele după care întreaga lume ar putea trăi împreună,

o lume în care cei mai mulți nu trăiesc conform dictaturilor celor puțini, ci toți permit libertatea celorlalți,

o lume în care nu este vorba de maximizarea profiturilor câtorva persoane, ci de distribuirea comorilor pământului și a realizărilor științei și tehnologiei către toți oamenii.

Scopul Caravanei este de a transmite fiecărei ființe umane de pe acest pământ:

“noi suntem lumea”

ca o conștiință care nu este impusă oamenilor, ci apare în ei ca o gândire proprie.

Iulie 2021 – inițiatorii