Επεξήγηση

Ιδέα

Το Καραβάνι είναι μια πρωτοβουλία στην οποία άνθρωποι από όλο τον κόσμο συζητούν για την αναδιοργάνωση μιας παγκόσμιας, ανθρώπινης κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση, καταναγκασμό και πόλεμο. Μισοί άνδρες και μισές γυναίκες, προέρχονται από όλους τους πολιτισμούς, όλες τις κοινωνικές και παραγωγικές σφαίρες, συμπεριλαμβανομένων των παρείσακτων και των μειονοτήτων, και σχηματίζουν ένα καραβάνι που κινείται από τη Δυτική στην Ανατολική Αφρική για να συζητήσουν θέματα απαραίτητα για την επιβίωση της ανθρωπότητας. Σε αντίθεση με τα Ηνωμένα Έθνη, δεν εκπροσωπούν τα συμφέροντα συγκεκριμένων χωρών, αλλά ανάγκες που αφορούν την κοινότητα όλων των ανθρώπων.

Συναντιούνται για να διεξάγουν διάλογο μεταξύ των πολιτισμών:

Για να συζητήσουν τις ηθικές τους αξίες, να ανταλλάξουν ιδέες για την κοινωνική αλλαγή, τις πιθανές νέες μορφές συμβίωσης, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τους νόμους και τη δικαιοσύνη, την επιστήμη και την οικολογία, τον ορθολογισμό και τον παραλογισμό.

Οργανώνουν τη συμβίωσή τους κατά τη διάρκεια του τροχόσπιτου σε συμβούλια που αφορούν την τροφή, την υγεία και τις συγκρούσεις, ενώ σε ολομέλεια συζητούν γενικά ζητήματα.

Τα αποτελέσματα αυτής της εργασίας καταγράφονται και δημοσιεύονται.

Συνοδεύονται από ειδικούς στην έρημο, την ιατρική και την τεχνολογία.

Φιλοσοφία

Το 2050, ο πλανήτης αυτός θα έχει περίπου 10 δισεκατομμύρια κατοίκους.

Τα ερωτήματα των οποίων οι απαντήσεις είναι απαραίτητες για την επιβίωση της ανθρωπότητας θα απαντηθούν διαφορετικά από κάθε άτομο. Το καθήκον του Caravan είναι να συγκεντρώσει αυτές τις απαντήσεις. Συνεπώς, το Καραβάνι είναι μια μη κυβερνητική, μη θρησκευτική και μη ιδεολογική πρωτοβουλία: συγκεντρώνει ανθρώπους με αντίστοιχα μη δογματική στάση. Δεν σκέφτονται πώς θα μπορούσε να βελτιωθεί κάτι μέσα στις υπάρχουσες εξουσιαστικές και οικονομικές δομές, αλλά τι πρέπει να αλλάξει σε αυτές γενικότερα, προκειμένου όχι μόνο να επιβιώσουν, αλλά και να γίνουν άνθρωποι.

Κατά τη διάρκεια χιλιάδων ετών, οι άνθρωποι δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να μπορούν να ζουν ειρηνικά μαζί. Κάθε άνθρωπος θα μπορούσε να έχει καθαρό πόσιμο νερό, αρκετό φαγητό, στέγη, εκπαίδευση και δωρεάν ευκαιρίες ανάπτυξης. Ο κόσμος θα μπορούσε να προσφέρει πολλαπλάσια ανάπτυξη, δημιουργικότητα, τεχνολογία, χαρά της ζωής, τέχνη και ψυχαγωγία, ευχαρίστηση και διασκέδαση και για τα 8 δισεκατομμύρια των πολιτών του.

Το αντίθετο συμβαίνει, αν και δεν υπάρχει κανένας λόγος γι’ αυτό. Αλλά αυτό το αντίθετο είναι ανθρωπογενές – επομένως μπορεί επίσης να μετατραπεί σε πραγματική ζωή από τον άνθρωπο.

Στόχος

Άνθρωποι από όλο τον κόσμο δημιουργούν μοντέλα σύμφωνα με τα οποία όλος ο κόσμος θα μπορούσε να ζήσει μαζί,

έναν κόσμο στον οποίο οι περισσότεροι δεν ζουν σύμφωνα με τις επιταγές των λίγων, αλλά όλοι επιτρέπουν την ελευθερία όλων των άλλων,

ένας κόσμος στον οποίο δεν πρόκειται για τη μεγιστοποίηση των κερδών μερικών ανθρώπων, αλλά για τη διανομή των θησαυρών της γης και των επιτευγμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας σε όλους τους ανθρώπους.

Στόχος του Καραβανιού είναι να μεταφέρει σε κάθε ανθρώπινο ον σε αυτή τη γη:

“είμαστε ο κόσμος”

ως μια συνείδηση που δεν επιβάλλεται στους ανθρώπους, αλλά αναδύεται μέσα τους ως δική τους σκέψη.

Ιούλιος 2021 – οι εμπνευστές